„Fermierii care accesează liniile de finanțare pentru înființarea de activități neagricole în mediul rural nu vor mai putea construi pensiuni” – a declarat directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investiților Rurale (AFIR), George Chiriță.

”Pensiunile nu o să mai poată fi finanțate. Am încercat să ne axăm pe cu totul alte direcții, să venim efectiv în sprijinul fermierilor și procesatorilor. Nu pot să vă spun exact acum ce se va finanța, o să pot să vă spun după ce scriem și aceste ghiduri. În orice caz, sunt excluse pensiunile.

Liniile de finanțare 6.2 și 6.4 pentru activități neagricole au fost gândite în contextul programării anterioare. Proiectele depuse vor fi finalizate conform metodologiei și contractelor pe care noi le-am avut. Domeniile respective de finanțare se regăsesc și în noul Plan Național Strategic. Astfel, pentru sectorul neagricol există intervenția DR-29 – investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole, cu un buget de 150 de milioane de euro. Valoarea maximă va fi de 200.000 euro/proiect, cu o intensitate de 65%”, a precizat George Chiriță într-un interviu acordat publicației StartUp Cafe.

Totodată, potrivit șefului AFIR, majoritatea banilor pentru activitățile neagricole vor merge către grupurile de acțiune locală.

”După noua noastră mică reorganizare, o să dăm pe LEADER toți banii aceștia, n-o să mai fie împărțiți cum au fost până acum. Toți banii o să vină printr-o singură direcție și depinde foarte mult de GAL-uri cum o să-și scrie strategiile de dezvoltare locală”, a mai spus Chiriță.

Sursa: www.agro-tv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.