Fermierii a caror culturi înființate în primăvara anului 2022 vor primi despăgubirile promise de Ministerul Agriculturii. Ordonanța de urgență care stabilește acordarea acestor despăgubiri va fi pusă pe masa Guvernului săptămâna aceasta.

”Ordonanța de urgență este gata, știu că a primit toate avizele de la toate ministerele de resort și urmează săptămâna aceasta să fie pe masa Guvernului. Dacă va fi aprobată, din acel moment, exact cum a fost și la prima ordonanță, urmează circuitul procedural și plățile către fermieri”, a precizat secretarul de stat Sorin Moise pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agriculutra la Raport”.

În ceea ce privește sumele pe care le vor primi fermierii, valoarea maximă va fi de 1.000 de lei pe hectar, pentru culturile afectate în proporție de 100%. Apoi, suma va scădea, iar formula de calcul rămâne aceeași care a fost implementată pentru despăgubirile la culturile de toamnă.

”În draftul de ordonanță este cuprinsă suma de 1.000 de lei pe hectar în cazul în care cultura este calamitată 100% conform proceselor verbale încheiate de către comisii. Din păcate, rămâne aceeași formulă ca și la culturile de toamnă”, a precizat George Scarlat, președintele Comisiei de Agricultură din Senat.

Suprafețele afectate de secetă în 2022 se ridică la aproximativ un milion de hectare, conform datelor MADR.

Sursa: agrotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.